fbpx

Pakkende content schrijven? Zo doe je dat + 4 tips!

Pakkende content schrijf je vanuit dat stemmetje in je hoofd. Het is je schrijfmachine!

Schrijf zoals je ‘echt’ bent. Doe jij dat al?

In dit artikel vertel ik je er meer over + 4 tips waar je voor jezelf kan starten met het schrijven zoals je praat.

Pakkende content schrijven - zo doe je dat + 4 tips - omslag - TopGemerkt

More...

Leer (content) te schrijven vanuit dat stemmetje in je hoofd. Want echt, dat stemmetje is je schrijfmachine! Die helpt je om ‘echt’ te schrijven zoals je bent. 

Content schrijven..

  • ..zoals je écht bent?
  • ..zoals wie je bent?
  • ..vanuit een flow?
  • ..zoals je denkt?
  • ..zoals je praat?

Sharing is caring!

Schrijf op een manier zoals je bent

Laatst kreeg ik de leuke opmerking: jij schrijft zo leuk, hoe doe je dat?

Drie weken geleden was ik op een ondernemersparty. Tijdens de koffiebreak, voelde ik een paar handen op mijn schouders tikken. Hè, Mariska toch?

Waar ik natuurlijk op antwoordde: hi hallo, ja dat ben ik! Ow heee, wat leuk je weer te zien! Hoe is het met je?

Zo kwamen we aan de praat. Ze vertelde mij dat ze op mijn e-maillijst stond en mijn e-mails ontving. Dat ik nog verbaast riep: oww sta je op mijn e-maillijst dan? Wat leuk zeg! Ze zei dat ze mijn e-mails erg leuk en leerzaam vond om te lezen. Whow, wat tof te horen!

Wist ik niet dat zij op mijn e-maillijst staat? Nee en gewoon eerlijk gezegd: ik check niet elke dag wie zich heeft ingeschreven voor mijn gratis e-book over hoe je binnen enkele seconden life-changing content creëert!

Of laat staan wie zich heeft uitgeschreven! Nee, dat ga ik niet bijhouden.

Oke, toch check ik wel eens wie zich heeft uitgeschreven. En weet je.. dan maak ik toch even een kleine vreugdedans. Ja je leest het goed. Ik wil van betekenis zijn. En ik ga er van uit dat ik dit voor je ben.

Vind je dat van niet en sta je op mijn e-maillijst? Schrijf je dan alsjeblieft uit! Ik heb en werk liever met mensen die ambitieus, leergierig, creatief en intuïtief zijn en die graag mijn e-mails en kennis willen ontvangen.

>> Schrijf je dan vandaag nog in voor 'Samen TopGemerkt'.

4 schrijftips!

Maar afijn, het ging over ‘schrijf zoals je praat en pakkende content leren schrijven’ wat mijn titel doet weergeven.

Dezelfde week ging ik lunchen met een onderneemster. Die ook ineens tegen mij zegt: 'ja Maris, ik vind je mails altijd erg leuk en inspirerend'.

Ik vroeg meteen: ook als ze soms zo lang zijn? ‘Ja zeker wel’ zei ze. ‘Ik lees je mails tot het laatste woord’.

Whow, wat een compliment!


Ze zei: ‘ik vind het maar knap hoe je dit doet’.

Vandaar deze e-mail om dit antwoord ook met jou te delen!

Hoe doe ik het nou? Zo makkelijk schrijven? (is niet altijd zo, maar oke).
Daarnaast heel simpel! Ik vertel het je en deel 4 tips met je.

  • Ik schrijf zoals ik DENK.
  • Ik schrijf zoals ik PRAAT.
  • Ik schrijf alles op wat ik DENK en hoe ik PRAAT.

Zo simpel, zie je?

Echt dat stemmetje in je hoofd is je schrijfmachine! Die helpt je om ‘echt’ te schrijven zoals je bent. Verwoord het zo wat je in je hoofd ook hoort zeggen

Tip 1 - schrijf zoals je praat

Wees jezelf! Schrijf gewoon zoals je met je beste vriend of vriendin een gesprek aan het voeren bent. Zeg vooral wat je denkt en wilt zeggen. Schrijf vanuit een FLOW.

Dit betekent dat als je een blog, een nieuwsbrief of een Social Media post schrijft, GEWOON GAAT SCHRIJVEN, ZONDER TE CORRIGEREN. Want corrigeren betekent dat je uit je concentratie bent en je focus steeds weg is.

Susan Wind - New Energy 4 you _ TopGemerkt

Ik laat me bij het schrijven van teksten ook enorm inspireren door een top onderneemster die ik ken, Susan Wind.

Ze heeft trouwens een geweldig online programma over hoe je inspirerende teksten schrijft zonder te ploeteren en zweten.

Hét complete online programma met tekstformules en schrijf templates om waanzinnig krachtige teksten te schrijven. Ik heb bij haar al regelmatig een training gevolgd. De schrijf templates heb ik nog liggen en die gebruik ik nog steeds met regelmaat. Neem gerust eens een kijkje op haar website.

Tip 2 - gebruik voice- of spraakrecorder

Een hele simpele tip is om je voice of spraakrecorder te gebruiken.

Heb je een idee? Of een geweldig stukje tekst in je hoofd? Type het meteen uit in je notities van je telefoon. Neem het op als audio of gebruik je spraakrecorder die je gesproken woorden omzet in tekst.

Zo heb je echt jouw eigen stukje. Jouw eigen woorden. Hier ook: ga het NIET direct corrigeren. Zeg wat je wilt zeggen en onderbreek het niet. Zo verstuur ik het dan naar mijn laptop, of waar je het dan ook voor wilt gebruiken.

Zie je het voor je? Ik ijsbeer zo regelmatig door mijn woonkamer met mijn telefoon in mijn hand en ben ik tegen mezelf aan het l*llen! 😉

Tip 3 - andermans controle

Schrijf vanuit de flow, wat ik je al eerder zei. Lees hier 8 tips om je creatieve flow te vinden, geschreven door Susan Wind. Zodra je tekst ‘grof’ staat en is uitgetypt. Dan ga je pas corrigeren, nalezen en aanpassingen maken.

Ik lees mijn teksten altijd zelf nog even door. Soms een dag later als ik heel veel teksten heb gemaakt. Want dan zie ik het ook niet meer helder op dezelfde dag.

Als extra controle laat ik vaak iemand anders mijn teksten nalezen. Van: zie jij nog gekke dingen? Foutjes of een zin die niet lekker loopt? Dubbele woorden in één zin? (daar ben ik namelijk een kei in 😉)

Tip 4 - ga het delen!

Ga je teksten, je verhalen delen!

Wacht niet met het posten van je Social Media posts. Het versturen van je nieuwsbrief of het publiceren van je blog.

Gewoon gaan delen en doen! Niet wachten. En als je bang bent om foutjes te maken, één ding: dat maken we allemaal toch in het leven, dus don’t worry but be happy!

😉

Met welke tip ga jij aan de slag? Laat je het mij weten via een e-mail, berichtje of via een reactie onder dit bericht?

En, wat vond je van dit artikel? Laat een reactie achter onder deze post!


Sharing is Caring 🙂


Liefs, Mariska>