fbpx

In 5 dagen jouw ​Instagram ​Business Proof 


​​BONUS DAG 6

​Let's get personal... op zoek naar dé persoonlijke klik!
​​Vandaag een extra bonus dag! Want dit is ​absoluut een hele belangrijke.


Als ik op sommige Socials kijk, mis ik vaak echt het persoonlijke aspect. Mensen en ondernemers durven niet vaak ​hun verhaal te delen of zichzelf te laten zien, zoals ze zijn. Want ja, zichtbaar zijn is een dingetje! Geen makkelijke opgave. I know.


Ik heb hier jaren mee geworsteld. Ik voelde me niet 'gezien en gehoord' en ben vroeger veel gepest geweest en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.


​Vaak zit er dus een reden achter waarom ondernemers moeite hebben om zichzelf te laten zien. Vooral online! Want dat is behoorlijk kwetsbaar, of niet dan?


Want.. wat zullen ze wel niet van mij vinden? Wat denken ze wel niet over mij als ik dit vertel? En ga zo maar door!


Dit heb ik nu mijn missie mogen maken, want dit is precies waar ik voor wil staan om andere ondernemers te helpen om online ​'gezien en gehoord' te worden.

​ 

Lees hieronder meer.

​De betekenis achter ​TOP.


​​Waar staan de letters TOP voor van TOPgemerkt?

​Zelf wil ik iets wegzetten. Op persoonlijk vlak dus! Maar dat niet alleen, nee, nee, ook zakelijk.


De letters staan voor:

 • Transparant
 • Open
 • PersoonlijkDit is hoe ik wil overkomen, wil communiceren. Maar zeker ook ben met mijn bedrijf. ​Waarom zou ik je dit vertellen, denk je wellicht?


​Een stukje transparant zijn is het kwetsbaar opstellen van jezelf​ en ​met je bedrijf. Het is een spiegel. Je kan er niet om heen wat er gebeurt. Jij kan jezelf laten zien, zoals je bent.


​Als jij alsnog de deuren gesloten houdt, kan je nooit open communiceren naar je potentiële fans toe. Dus een open houding is dan absoluut gewenst.


​En de P die staat voor het persoonlijke aspect en speelt dus een grote rol. Men wil van jou horen, ze willen zaken ​met jou doen en willen een relatie met je opbouwen. Verder met niemand anders, dan jij!


​Leuk dat jij je producten of diensten wilt ​'​verkopen', dat willen we allemaal. Ik ook. Maar is dat de hoofdreden? Mwah, niet echt! 


Jezelf laten zien, dat is een hoofdreden. Want dát verkoopt!

 

Wat ik je zeker aanraad is je account te personaliseren. Laat de mensen (je volgers of je klanten uiteraard) zien wie jij bent en dat vinden ze alleen maar fijn!


Je wilt zelf toch ook graag weten wie er achter een bedrijf, product of dienst schuilt?


Verstop je niet en durf je zichtbaar neer te zetten op je Social Media kanalen. Dit geeft meteen een goede vertrouwensband met je volgers en toekomstige potentiële klanten.


Om het tot​aal plaatje af te sluiten, geef ik je vandaag de laatste tips!


Deze tips lijken zo simpel en vanzelfsprekend, maar toch zie ik het nog niet altijd toegepast.

​​1.


​Hoe staat het gesteld met jouw INSTAGRAM PROFIELFOTO?​2.


​Hoe staat het gesteld met ​het gebruik van PERSOONLIJKE FOTOS VOOR JE INSTA FEED?


​Voor een goede profielfoto
geef ik je ​9 tips:

1 - Plaatst überhaupt een foto
Wees geen robot, maar wees een human being! Dit geef je al zoveel meer persoonlijkheid en kijk in de camera in plaats van je rug te laten zien met de tekst achterop 😉

 

2 -  Correcte belichting
Zorg voor een goede balans op de foto. Met de juiste hoeveelheid licht zorg je ervoor dat deze niet te donker of juist overbelicht raakt.

 

3 - Recente foto

Zorg voor een recente foto. Durf jezelf te laten zien hoe je nu bent. Dit schept vertrouwen omdat je echt bent. Vraag je zelf gewoon af, als je nog zou solliciteren welke foto je dan zou geven aan de persoon in kwestie en als je voor hem zou staan het niet een te groot verschil zou zijn?

 

4 - Zorg voor een rustige achtergrond

Door de achtergrond rustig te houden zorg je dat de focus op het gezicht komt, jij dus!

 

Instagram Training - Business Proof - Infographic profielfoto 9 tips - TopGemerkt

5 - De juiste kleding
Weet voor welke gelegenheid je welke foto gebruikt. Denk na over de eerste indruk die je mensen kan geven. Remember: "You never get a second chance for a first impression."

 

6 - Vriendelijke en open houding

Overdrijf het niet, maar zorg voor een frisse en stralende foto.

 

7 - Alle Social Media accounts

Steek even tijd in een mooie foto en probeer deze door te trekken op al je accounts: Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram etc. Ook hier creëer je rust, eenheid en straal je vertrouwen uit. Maar het allerbelangrijkste is je zorgt voor herkenning, kortom je branding!


Check hier het artikel:
3 tips hoe je jouw Social Media het beste optimaliseert.

 

8 - Afstand van de foto
Zorg dat je de foto van een goede afstand maakt. Maak je hem te ver zien we de foto toch niet. Dus maak er één goed van dichtbij. Bij Facebook kan je nog op de foto klikken, maar bij Instagram echter niet en hiermee is de foto zeer klein te zien.


9 - Laat iemand de foto maken

Laat iemand anders even een foto van je maken. Of pak je statief erbij en zet je telefoon op de timer. Zit er niks anders op dan een selfie te maken? Zorg voor een foto zonder 'duckfase'. Mensen moeten je kunnen herkennen.

​Hoe verander je dan je ​profielfoto?

 • ​Ga naar je eigen profiel.
 • Ga opzoek naar het vakje 'Profiel bewerken'.
 • Onder je afbeelding zie je de tekst 'Profielfoto wijzigen'.

​Whow, wat jammer, de training zit ​​erop!

Even samengevat, wat heb je allemaal geleerd? • ​Je gebruikt ondertussen de extra opties van een bedrijfsprofiel om jou merk nog beter te laten (t)opmerken.

 • Jouw potentiële klanten weten meteen van wie de post is dankzij jouw professionele branding die zorgt voor herkenning, persoonlijkheid en het uitstralen van vertrouwen.

 • Dankzij het gebruik van gepaste #Hashtags groeit jouw bereik bij iedere post!

 • Je hebt een killer visitekaartje alias Instagram biografie die jou meteen to the point introduceert bij geïnteresseerden.

 • Al jouw sociale activiteiten stralen eenheid uit waardoor het vertrouwen in jou bij potentiële klanten elke keer weer een mega boost krijgt. Iedere post verhoogt jouw herkenning en erkenning.

 • Tenslotte maak je het juist heel persoonlijk en eenvoudig voor mensen om jou écht te leren kennen dankzij die personal touch en de juiste profielfoto..


​​​To-do van
VANDAAG

​​Ga jij voor die
persoonlijke klik?


​Ik hoop het wel, want ik vind het altijd fijn te weten wie er achter de schermen van een bedrijf zit. Dus laat me dit gerust eens weten, wie ben je, wat doe je? Mail mij gerust! Leuk om je dan te leren kennen.​Jouw To-Do van vandaag:

​​​​​Ik gok dat je genoeg dingen hebt te doen! Maar check eens je profielfoto of deze nog goed is, vervangen moet worden van een logo naar een normale foto of dat je een recente foto kan toevoegen. 


​Loop daarnaast eens je Feed voorbij om te zien of deze persoonlijk genoeg is en pas aan waar nodig is.


​Heel erg bedankt voor het meedoen en veel succes!

Laat je mij weten hoe het gaat?


Je bent altijd vrij om mij in een Instagram bericht of Story te taggen [@topgemerkt]. Of mij een e-mail te sturen over hoe het met je gaat of als je over deze training vragen hebt. [mariska@topgemerkt.nl]


Uiteraard ben je tot niks verplicht, dus doe datgene waar je je goed bij voelt!

 

 

 

P.S. 

​​​Super bedankt voor je deelname aan deze training! Heel veel succes met het toepassen van alle tips om je Instagram professioneler te maken! 


Sta jij te trappelen om ​nu NOG meer uit Instagram te halen? 


Wil jij leren hoe je nu ook de juiste content kan maken voor je Instagram (of andere Social Media kanalen?) die bij jou als je bedrijf past?


Zodat dit óók nauw aansluit met ​jouw consistente eenheid?


Leer hoe je via ​mijn werkende en eenvoudige methode,
100 dagen content kan creëren en dat allemaal in slechts 1 live dag!


Ik nodig je zeer graag uit om aan te sluiten tijdens mijn Content Creatie Workshop.


​Nieuwsgierig geworden?​Ik hoop je te zien tijdens één van​ mijn Content Creatie Workshops!


Handtekening Liefs Mariska _ TopGemerkt


LOGO_TOPGEMERKT_Logo_fullcolor

© 2019 - TopGemerkt  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacybeleid  |  Disclaimer

>