fbpx

5 nieuwe toffe Canva functies

Ja er zijn weer nieuwe toffe Canva functies! Canva blijft niet stilzitten.

Canva is (naar mijn mening) echt onmisbaar voor jou als ondernemer.

Canva is een gratis online tool waar je in een handomdraai al jouw bedrijfsuitingen mee kan omtoveren tot een professionele online uitstraling.

5 nieuwe toffe Canva functies - TopGemerkt

More...

Super handig voor bijvoorbeeld al je Social Media uitingen en vooral visuele content speelt een belangrijke rol. En, ben jij al een grote Canva fan?

Zo zijn er recent super toffe nieuwe Canva functies gelanceerd. Hieronder zal ik ze bespreken.

Dus, let's go..

Sharing is caring!

Canva functie 1: Achtergrond verwijderen

Ow deze functie is zo geweldig! Als je een toffe afbeelding van jezelf hebt, maar je wilt de achtergrond niet gebruiken? Dan is deze functie je oplossing.

De "achtergrond verwijderen" kan via de eenvoudige knop "Effecten". Hiermee wordt de achtergrond van je afbeelding in een paar seconden verwijderd. 

-> [Canva pro / betaalde versie | Probeer hier Canva Pro 30 dagen gratis].

Nieuwe Canva Functies - achtergrond verwijderen - TopGemerkt

Canva functie 2: Gebogen tekst

Hoe vet is deze optie? Nu kan je ook gebogen tekst toevoegen aan je ontwerpen! Selecteer de tekst die je gebogen wilt hebben uit je ontwerp, ga naar het paneel bovenaan en klik op 'Effecten' en kies 'Buigen'. 

Je kan de graden van je buiging helemaal naar eigen behoefte aanpassen. Hoe cool is het om nu je tekst in een cirkelvorm of boog te transformeren? 

-> [Gratis Canva Mogelijkheid].

Nieuwe Canva Functies - gebogen tekst - TopGemerkt

Bron: Canva

Canva Pro 30 dagen GRATIS uitproberen?

Wil je weten of Canva Pro iets voor je is?

Canva functie 3: Audio uploaden

Je kunt nu ook je eigen audiobestanden uploaden in Canva. Zorg ervoor dat je bestanden zijn opgeslagen als .mp4, .mp3, of .wav voordat je ze uploadt. Het is heel simpel om je eigen audio toe te voegen. 

Je gaat via het zijpaneel naar het tabblad Uploaden, sleep je audiobestand of upload het bestand handmatig toe en sleep het in je ontwerp. 

-> [Gratis Canva mogelijkheden]

Nieuwe Canva Functies - audio toevoegen - TopGemerkt

Bron: Canva

Canva Functie 4: Content planner

Ja het is nu ook via Canva mogelijk om je content rechtstreeks via je eigen Socials in te plannen. Denk zoal aan de kanalen: Facebook, Facebook groep, LinkedIn en Pinterest.

Je hebt de keuze om via de contentplanner een nieuw ontwerp te maken die je meteen doorplant op één van je Socials. Of een reeds gemaakt ontwerp te kiezen. Dus met een paar klikken kun je je berichten voor sociale media ontwerpen en inplannen. 

-> [Canva pro / betaalde versie | Probeer hier Canva Pro 30 dagen gratis].

 Tip 1: 


Ik raad je aan om berichten via Facebook gewoon rechtstreeks via Facebook zelf in te plannen.

Tip 2:

 
Wist je al dat je GRATIS gebruikt kunt maken van de ‘publicatietools – Creator Studio’ van Facebook zelf? Hier kan jij jouw Instagram pagina ook toevoegen en via deze manier gratis je berichten inplannen voor Facebook én je Instagram account(s).

Nieuwe Canva Functies - contentplanner - TopGemerkt

Bron: Canva

Canva functie 5: Mobiele versie van Canva

Ja Canva heeft ook een mobiele Canva-app. Ik moet zeggen dat het fijn is als je ‘snel’ en onderweg iets wilt ontwerpen. Maar echt dat gepriegel op mijn telefoon, vind ik zelf niet zo prettig.

Daarom gebruik ik het eigenlijk 99,9% via de PC. Maar Canva heeft aangekondigd dat je binnenkort gebruik kunt maken van de nieuwe en verbeterde mobiele Canva-app. Ze bieden verschillende verbeteringen, waarmee je altijd de handige ontwerptool op zak hebt. 

-> [Gratis Canva mogelijkheden]

Nieuwe Canva Functies - canva mobiel - TopGemerkt

En, wat vond je van dit artikel? Laat een reactie achter onder deze post!


Sharing is Caring 🙂


Liefs, Mariska>