fbpx

Je Zichtbaarheid Vergroten met deze 14 Facebook Tips en Tricks

Heb jij enig idee hoe je jouw zichtbaarheid op Facebook kan vergroten?

Hoe wordt jij op Facebook gezien, hoe zorg je voor meer interactie en meer volgers?

In dit artikel deel ik  14 tips & tricks met je, zodat jij kan werken aan een interactieve Facebook pagina.

Je zichtbaarheid vergroten met deze 14 Facebook tips en tricks - omslag - TopGemerkt

More...

Sharing is caring!

Wil jij je zichtbaarheid op Facebook vergroten? 

Laten we dan aan de slag gaan met de 14 tips!


1. WEES CONSEQUENT


Zorg ervoor dat je regelmatig berichten post op Facebook. De kunst hierin is: niet te veel maar ook zeker niet te weinig. Een aanrader is daarom zeker om 3-5 keer per week berichten te posten. Zodat je volgens graag weer terugkomen voor meer.

Lees hier: 7 Social Media Fouten Die Je Als Ondernemer Moet Vermijden

 


2. HET BESTE TIJDSTIP


Je kan via je Facebook statistieken bekijken wanneer jouw volgers online zijn. Dit kan variëren qua tijden maar ook dagen. Speel hier wijs op in.

Het zou zonde zijn als jouw doelgroep altijd in de middag een pauze heeft en jij op dit moment je post plaatst. Dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig en zal jouw Facebook post aan hun aandacht voorbij gaan.


 

3. GEBRUIK AFBEELDINGEN


Het is raadzaam om bij je Facebookpost, die alleen tekst bevat, ook gebruik te maken van afbeeldingen of video’s. Het is bewezen dat een post met afbeelding vaak meer aandacht krijgt dan een losse post met alleen maar tekst.

Lees hier:  Stappenplan: Maak je afbeeldingen gereed voor je WordPress website4. KiSS


Keep it Short and Simple. Post tussen 100-150 karakters krijgen 60% meer likes, reacties en deelacties dan berichten die langer zijn. Uiteraard kan dit per klant, onderwerp of post verschillend zijn.

Probeer het eens voor je zelf uit en zie de verschillen in een lange tekst, kortere tekst, een post met alleen tekst of een post met tekst en een afbeelding.

Lees hier: 6 Voorkomende Instagram Biografie Fouten– en 10 tips hoe het wel moet!

 


5. WEES RELEVANT


Focus je content op je fans en je volgers. Wat hebben zij nodig en speel hierop in. Een bakker zal niet ineens een post gaan plaatsen over een computer. Dit is niet relevant in de branche van de bakker.

Ga echt content maken die met jou als persoon en jouw bedrijf te maken heeft. Maak het persoonlijk, dat is wat men tegenwoordig echt wilt lezen.


 

6. CALL TO ACTION


Zorg ervoor dat je jouw volgers duidelijk laat weten wat je van ze wilt. Stuur je volgers in een goede richting. Vraag jij niks dan gebeurt er ook niks.

Wees duidelijk met wat je wilt en vraag ze om een reactie te geven, je bericht te delen of je bericht te liken. Dit heet een Call to Action oftewel, CTA genoemd.

 

7. WEES VERNIEUWEND


Zorg voor interactieve post, zodat je jouw volgers meer betrokken laat raken met jouw product of dienst.

Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van een Poll, enquêtes, vragenformulier en ga zo maar verder. Wees interactief.


 

8. LAAT JE ZELF ACHTER DE SCHERMEN ZIEN


Mensen willen tegenwoordig meer persoonlijke verhalen horen, lezen en zien. Je volgers vinden jou leuk om wie je bent.

Gebruik steeds dezelfde (huis)stijl en post zodat je volgers je ook goed gaan herkennen. Plaats regelmatig wat leuke verhalen op je Facebook pagina met “achter de schermen’ of een leuk verhaal over jezelf.


 

9. GEBRUIK TIPS & TRICKS


Het is heel makkelijk om snel wat tips en tricks aan jouw volgers te geven. Dit vinden wij als fan van jouw product of dienst altijd leuk om te lezen.


 

10. GEEF BETEKENISVOLLE CONTENT


Voor je een post gaat plaatsen, vraag jezelf altijd af of je waarde schrijft. Is dit wat mijn volgers willen weten of lezen? Heeft dit met mijn bedrijf te maken?

Relevante onderwerpen die met jouw bedrijf te maken hebben, kan je ook prima eens aankaarten.


Voorbeeld:
Je hebt een hondenuitlaat service. Je hoeft het niet altijd over honden te hebben. Je kan ook eens een shampoo beschrijven die je kan gebruiken voor honden. Dus de vraag: Is shampoo iets relevants in jouw niche? Nee, maar wel als het een shampoo is voor honden.


11. VERMAAK JE FANS


Zorg voor afwisseling en maak het niet te saai voor jouw fans. Gebruik de juiste type Visual (bericht post) die ze graag willen zien.

Denk aan een afwisseling van post, video’s, poll, enquêtes, vraagstelling, dilemma’s, tips & tricks etc.


 

12. WEES INFORMATIEF


Wie wil nou niet leren en ontwikkelen? Je volgers vinden het hartstikke leuk om meer te leren. Zeker door een gave tutorial en How To post te maken.

Je kan hiervan heel makkelijk een link doorzetten op je Facebook pagina naar bijvoorbeeld je website of andere Social Media kanalen.


 

13. DEEL BLOGS, PDF’S OF INFOGRAPHICS


Je kan op een zeer eenvoudige manier blogs, PDF’s of Infographics delen op je Facebook. Het is super easy en dit kan ook bij je blogs meer websiteverkeer opleveren.14. SPEEL IN OP FEESTDAGEN


Er zijn genoeg feestdagen of inhaak dagen waarbij jij kan inspelen. Gebruik ze daarom ook want dit is toch een makkelijke manier om een post te maken?


Oftewel, zorg ervoor dat je consequent, dus met regelmaat, op Facebook te vinden bent.

Deel leuke en waardevolle content door verschillende stijlen in te zetten zoals afbeeldingen, video’s of polls.

Deel leuke blogs, PDF’s of Infographics die tevens ook goed werken voor meer websiteverkeer.

 

Van welke Facebook Tip heb jij nog niet eerder gehoord?

En, wat vond je van dit artikel? Laat een reactie achter onder deze post!


Sharing is Caring 🙂


Liefs, Mariska
>